Dodané batáty mohou být oranžové anebo bílé. Obojí můžete použít stejným způsobem. Naše zkušenost je, že bílé jsou ještě o něco sladší. Nazývané též sladké brambory, nejsou botanicky příbuzné s pravým bramborem, i když jejich plodem je také hlíza. Oproti našim bramborám jsou výrazně sladší a obsahují také více škrobu. Jsou proto energeticky vydatnější a také všestranněji použitelné. Existuje víc druhů batátů, u nás jsou nejznámější oranžové. Výhodou batátů je, že je nemusíte loupat, stačí je jemně omýt kartáčkem. Využijete je naslano např. pečené v troubě s kořením nebo jako kari s další zeleninou a s kokosovým mlékem. Výborné jsou z nich také moučníky (do sladkých jídel batáty oloupejte), které jsou krásně vláčné nebo různá pyré a kaše pro miminka.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.