Dopřej si chutné ovoce během celého roku. Sušené švestky bez pecek si najdou čestné místo v tvé kabelce pro případ, že by si dostal chuť na sladkou pochoutku.
Je několik důvodů proč by si měla vyzkoušet sušené švestky. Pokud denně pracuješ s počítačem, určitě oceníš vysoký podíl vitamínu A. Ten totiž udržuje tvůj zrak bystrý. Látka v švestkách známá jako zeaxantin blahodárně působí na sítnici oka a chrání oči před škodlivým UV zářením. V švestkách se nachází velké množství antioxidantů, jako je obsah vitamínu C chránící organismus před infekčními onemocněními. Chceš něčím dochutit své snídaňové menu? Zkus si sušené švestky nakrájet na kousky do jogurtů, musli, nebo do vynikajících rýžových vloček.
Pokud máš trochu času a chuť na něco sladkého, vyzkoušej náš recept na zdravý koláček se sušenými švestkami. Budeš potřebovat 80 gramů celozrnné špaldové mouky, 200 gramů sušených slivek, 4 vejce (potřebuješ pouze bílku), datlový sirup nebo cukr z kokosových květů, 30 gramů kakaa, 50 gramů másla, 100 gramovou kvalitní čokoládu s vysokým podílem kakaa a 1 lžičku mleté skořice .
Švestky musíš nejprve namočit do rumu s trochou vody alespoň na hodinu. Kakao, čokoládu, máslo a 80 gramů cukru dej do hrnce, dolej 100ml horké vody a pomalu za stálého míchání ohřej, až bude směs hladká. Tu nech chvíli vychladnout. Zatím si vyšlehni bílky a po částech do nich zapracuj zbylý cukr. Přidej mouku se skořicí a pomalu smíchej s bílky. Přidej čokoládovou směs a dobře promíchej. Těsto vylej do vymazané formy a návrh nalep okapané sušené švestky. Peč asi 30 minut při 180 stupních. Doporučujeme ti koláček podávat s vyšlehanou šlehačkou.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1060kJ / 254kcal, Tuky: 0,4g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 57g, z toho cukry 38g, Bílkoviny: 2g, Sůl: 0,01 g.
Složení: 100% BIO sušené švestky bez pecek - produkt z kontrolovaného ekologického zemědělství, případný bílý povlak je přirozenou známkou kvality Skladování: při teplotě do 25 stupňů a relativní vlhkosti do 70% Balení: 100g Země původu: Uzbekistán
Značka Bonitas vznikla v roce 2012. Její zakladatelé využívají své dlouholeté zkušenosti s prodejem potravin. Cílem je přinést zákazníkům jedinečné, kvalitní a zdravé produkty. Název Bonitas pochází z latiny a znamená dobrota nebo lahůdka. Zakladatelé bonitasu si říkají, že "i oči jedí". Bonitas se zpočátku orientoval na produkty jako konzervované ovoce a zeleninu. V roce 2014 byla přidána série BIO produktů. Jednou z dlouhodobých vizí Bonitas je stát se lídrem mezi organickými a BIO potravinami ve Střední Evropě a nadále přinášet svým zákazníkům hodnotu v podobě ekologicky a zodpovědně vypěstovaných potravin.
Výrobek může obsahovat lepek, sezam, ořechy a sóju.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.