Dýně Hokkaido jemné sladké chuti. Dužina je tvrdá a oranžová, má podobnou chuť sladkým bramborám.
Působí blahodárně při onemocnění slinivky břišní, žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má také detoxikační účinky. Látky v ní obsažené mají schopnost na sebe vázat toxiny a vylučovat je z těla ven. Dýně Hokkaido je bohatá na vitamíny a minerální látky.
Vysloveně příznivě působí při dodržování redukční diety.
Bývá často používána jako jeden z prvních příkrmů pro děti, protože je nealergizující.
Použití
Před použitím dýně do pokrmů je třeba odstranit semínka a vlákna. Slupka při vaření nevadí, neboť změkne. Při konzumaci pokrmů z dýně Hokkaido oceníte především jemnou, sladkou, lehce oříškovou chuť, nesmí se ovšem převařit. Lze ji zpracovávat do polévek, omáček, marmelád, buchet nebo nádivek.
Využití je opravdu rozmanité a je jen na vaší chuti a fantazii, v jaké podobě si dýni připravíte.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.