BIO ovoce

Granátové jablko cca 450 g 0l

Granátové jablko cca 450 g 0l

CHARAKTERISTIKA

Granátové jablko je až 12 cm velký zakulacený plod. Slupka je žlutooranžová až tmavě červená a je velmi tvrdá a tlustá. Pod slupkou je šest až dvanáct pouzder, v nichž se ve sladkém červeném, bílém či růžovém rosolovitém míšku nachází četná semena. Celkový počet semen v jednom plodu zpravidla přesahuje 600.
Chuť granátového jablka je sladkokyselá, jemně svíravá, a semena jsou velmi aromatická. 
Granátová jablka se velmi dobře skladují. Silná kožovitá slupka ztvrdne a ztenčí se, ale jablko si zachová šťavnatost a chuť.
Čím je slupka tenčí, tím je jablko sladší.

Granátová jablka obsahují cca 77% vody, velké množství sodíku a cukrů. Z vitaminů jsou významně zastoupeny vitamin B a C, v menší míře pak i vitamin A. Z 1 kg plodů lze získat 500–740 g šťávy. Jedlé části granátových jablek mohou působit projímavě. 
Granátové jablko pochází původně z malého ostrova Sokotra u pobřeží Somálska, kde bylo endemitem (druh, který se vyskytuje pouze na jednom místě). Odtud jej lidé rozšířili přes Írán do celého Středomoří, Indie, Argentiny, USA a do celé Asie.

64 Kč
Granátové jablko cca 450 g 0l

Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.