Vliv na zdraví
Kapusta je cenným zdrojem vitamínů E a K, které jsou rozpustné v tucích. Je proto dobré ji připravovat v kombinaci s různými oleji, aby tělo tyto látky maximálně využilo. Dále obsahuje vitamíny skupiny B a vitamín C, kterého má víc, než je doporučené denní množství. Pokud vás tedy v zimně trápí nedostatek vitamínů, kapusta představuje dobře dostupný zdroj. Z minerálních látek je zastoupen hlavně draslík, hořčík a železo.
Pravidelná konzumace pomůže hlavně lidem se zvýšenou hladinou cholesterolu, jelikož čistí cévy. Navíc povzbuzuje látkovou výměnu a zbavuje tělo toxinů, což zase ocení lidé v období hubnutí.
Kapusta v kuchyni
Kapusta má výraznou chuť i vůni. Aby z ní vznikly opravdu chutné pokrmy, měl by být člověk inovativní a nebát se ji použít i jinak než do polévky, nebo jako dušenou zeleninovou přílohu k masu. Z kapusty se dá udělat velice chutný salát, který vás mile překvapí a zároveň doplní důležité vitamíny.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.