Kedlubnu si oblíbíte díky své nasládlé chuti a křupavosti!
Hlíza bývá kulovitá nebo zploštělá, na povrchu může mít barvu šedozelenou až žlutozelenou nebo fialovou. Uvnitř hlízy je šťavnatá dužina bílé barvy.
Kedlubna je nezanedbatelným zdrojem vápníku, manganu a železa, včetně vitamínů skupiny B a kyseliny nikotinové, pantotenové a listové. Obsahuje také hodně vlákniny, její rozpustná forma mírně snižuje hladinu cholesterolu a nerozpustná se podílí na průchodnosti střev. Kedlubna má málo kalorií a v poslední době se objevují i jeho potenciální účinky proti rakovině tlustého střeva.
Použití
Kedlubnu lze konzumovat za syrova nebo tepelně upravenou. Hodí se do zeleninovýc nebo masových směsí. Také skvěle chutná v polévkách nebo pomazánkách.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.