Kiwi má hnědou a chlupatou slupku a velmi šťavnatou, osvěžující, sytě zelenou dužinu. Jeho chuť je sladká a zároveň lehce nakyslá.
Použití
Kiwi chutná nejlépe v čerstvém stavu. Nejlepší způsob, jak jíst kiwi, pokud ho nechceme jíst se slupkou, je rozpůlit ho a lžičkou vydlabat měkkou dužinu. Kiwi lze i sušit.
Můžeme z něho dělat kompoty, koláče, ovocné dezerty, marmelády, používá se ke zdobení dezertů a výrobků studené kuchyně. V poslední době se kiwi také užívá při výrobě džusů nebo míchání koktejlů. Můžeme jej použít také jako náplň do palačinek, k ochucení jogurtů nebo zmrzliny.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.