Žlutou papriku si oblíbíte, pro její nasládlou osvěžující chuť.
Žlutá paprika je významným zdrojem vitamínu E a také důležitých antioxidantů. Ty chrání oči před působením volných radikálů a snižují riziko vzniku šedého zákalu.
Všechny druhy papriky obsahují vitamíny A, C a K. Rovněž jsou významným zdrojem minerálů, jako je například draslík, hořčík, fosfor a vápník.
Použití
Papriku lze konzumovat v čerstvém stavu. Hodí se do salátů, omáček nebo masových směsí. Krásně dozdobí chlebíčky nebo jednohubky. Tepelně zpracovaná je rovněž výborná, nejlépe v kombinaci s další zeleninou. Paprika dokáže podtrhnout chuť masa a používají se proto také při dušení, zapékání nebo grilování.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.