Zázvor s aromatickou vůni. Jeho chuť je velmi výrazná, slabě ovocná až citrusová. Ostrou a výraznou chuť způsobuje gingerol, látka chemickým složením podobná kapsaicinu.
Zázvor působí příznivě na lidské zdraví, má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
Použití
Zázvor se používá na dochucení omáček i polévek. Hojně se využívá pro přípravu chutného a hlavně zdravého čaje, který prohřeje a pomůže proti nachlazení nebo chřipce. Zázvor do čaje můžete nastrouhat nebo jen nakrájet. Zázvor se také v kuchyni často přidává do ovocných i zeleninových nápojů smoothie. Z oddenků zázvoru se vyrábí zázvorový olej nebo marmelády. Své významné místo má zázvor v orientální kuchyni. Podává se v kombinaci s hovězím, kachním i kuřecím masem.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.