Zelí čínské vás překvapí svou jemnou chutí a hlavně svou šťavnatostí! Listy zelí jsou bezřapíkaté se širokými bělavými žebry a tvoří růžici se středovou hlávkou.
Čínské zelí je nízkoenergetická zelenina. Je bohaté na vitaminy, zejména čerstvé mladé listy mají více vitamínu C. Obsahuje protisklerotické složky a látky s hojivým účinkem na zažívací trakt.
Použití
Zelí krájíme hlavně do salátů, a to slaných i sladkých s ovocem. Dále se hodí do masových, bramborových, zeleninových, rybích, houbových jídel, a to restovaných, dušených i pečených. Zjemní chuť každého pokrmu, především uzenin. Lze ho přidat i do polévky, omelety, naplnit jím kachnu, kuře i jinou drůbež. V Asijské kuchyni se zpracovává hlavně do rýžových a masových směsí.
Tento web používá cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies.